Αυτά είναι τα δύο τρόφιμα που ακονίζουν τη μνήμη σου μετά τα 40

Η μνήμη θεωρείται ως η υψηλότερη εκτελεστική λειτουργία του εγκεφάλου. Για να διατηρηθεί η καλή μνήμη, ο εγκέφαλος πρέπει να βρίσκεται σε καλή υγεία. Να σημειωθεί, επίσης, ότι πολλές πτυχές της υγείας και της ευημερίας ενός ανθρώπου επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ακονίσετε το μυαλό σας. Ανακαλύψτε πώς θα βελτιώσετε τη μνήμη σας και θα διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας σε πλήρη λειτουργία.  

Καθώς γερνάμε, η μνήμη μας μειώνεται. Τα γονίδια παίζουν ρόλο αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι επιλογές του τρόπου ζωής μας. Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, η διατήρηση των επιτρεπτών ποσοστών σακχάρου στο αίμα, η ρύθμιση της χοληστερίνης, η χαμηλή αρτηριακή πίεση και η αποφυγή του καπνίσματος μπορούν να θωρακίσουν το μυαλό.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση για να διατηρήσετε την υγεία του εγκεφάλου σας υπό έλεγχο. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε προτεραιότητα σε μια υγιεινή διατροφή.

Ενώ υπάρχουν πολλά τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να κόψετε τη διατροφή σας για βέλτιστη υγεία του εγκεφάλου, υπάρχουν επίσης μια σειρά από νόστιμα, θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τη γνωστική σας υγεία στο επόμενο επίπεδο – συμπεριλαμβανομένων μερικών επιλογών που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στη διατροφή σας.

Το μπρόκολο έχει μια σειρά από βασικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών και της βιταμίνης Κ. Τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν το οξειδωτικό στρες, το οποίο συνδέεται με μείωση των γνωστικών ικανοτήτων καθώς γερνάμε. Αυτά τα αντιοξειδωτικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να συμβάλουν στη γνωστική έκπτωση.

Από εδώ και πέρα μπορείτε να βάλετε στη διατροφή σας το μπρόκολο και τους σπόρους chia.

Επιπλέον, η βιταμίνη Κ, η οποία είναι άφθονη στο μπρόκολο, παίζει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου και της γνωστικής λειτουργίας.

Οι σπόροι Chia, που συχνά χαρακτηρίζονται ως υπερτροφή, προσφέρουν μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ιδιαίτερα του άλφα-λινολενικού οξέος (ALA). Συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου, με μελέτες που υποδηλώνουν σύνδεση μεταξύ των επιπέδων ωμέγα-3 και της βελτιωμένης μνήμης και γνωστικής απόδοσης στους ηλικιωμένους.

Η συμπερίληψη των σπόρων chia στη διατροφή σας μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη πηγή αυτών των απαραίτητων λιπαρών οξέων, βοηθώντας ενδεχομένως στη διατήρηση των γνωστικών ικανοτήτων και στη βελτίωση της μνήμης. Και ως πρόσθετο πλεονέκτημα, αυτοί οι σπόροι είναι ένα μυστικό όπλο για απώλεια βάρους.